Udruga “Pravipožar” održala je prošli tjedan redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine u dvorani hotela Biser u Derventi.

Sjednicom je predsjedavao Zoran Panić iz Doboja, koji je drugi mandat na čelu Skupštine Udruge, a članovi Skupštine su branitelji iz različitih gradova Bosne i Hercegovine, stručnjaci i drugi vanjski suradnici s kojima Udruga surađuje na projektima.

Prisutne članove Skupštine u ime grada Dervente pozdravio je Staniša Mikerević, voditelj Odjela za braniteljsku invalidsku zaštitu. U svom obraćanju Mikerević je poželio uspjeh u radu te naglasio dobru suradnju između odjela koji predstavlja i vodstva Udruge.

U radnom dijelu zasjedanja Skupštine članovima su predstavljena izvješća o radu Udruge u 2020. godini i planovima za 2021. godinu. Sva izvješća usvojena s prijedlozima koji vode ka poboljšanju rada i djelovanja Udruge radi postizanja ciljeva Udruge definiranih Statutom.

Skupština Pravi požar 2

Spasoje Kulaga, predsjednik udruge “Pravipožar”, istaknuo je da je velik broj aktivnosti realiziran u 2020. godini, usprkos vrlo teškoj situaciji vezanoj uz pandemiju koronavirusa. Uz ispunjavanje uvjeta za rad, osigurano je trideset higijenskih i prehrambenih paketa koji su podijeljeni osobama s amputacijom i drugim osobama u teškoj materijalnoj situaciji u Derventi. Održan je rad grupa za podršku i pružena je psihološka pomoć članovima grupe. Uz podršku donatora IOM-a, održane su radionice u 15 gradova u BiH, osigurana je tehnička oprema za rad Udruženja uz podršku Misije OSCE-a u BiH, a nastavljena je suradnja s drugim organizacijama i institucijama u BiH.

“Neke aktivnosti koje smo planirali zbog pandemije nisu uspjele realizirati, a ostale su realizirane ove godine i dio su plana za 2021. godinu. 2021. imamo veliki broj planiranih aktivnosti za koje smo pružili donatorsku podršku. Podrška grupe rade ljudi s ratnim iskustvom, provedba programa rada s mladima, radionice o traumi i PTSP-u za branitelje i radionice za žene samo su neke od aktivnosti koje provodi naš tim trenutno sastavljen od 30 branitelja i 10 stručnjaka uključenih u provedbu. Današnja sjednica Skupštine pokazuje da smo svi dobro radili u proteklom razdoblju, a prijedlozi koji su stigli tijekom sjednice govore nam da su svi članovi Skupštine odgovorno pristupili ispunjavanju svojih obveza i ispunjavanju ciljeva naše Udruge”, Kulaga rekao je.