Radni sastanak predstavnika Udruge “Pravi požar” i misije OSCE-a u BiH održan je putem interneta sredinom studenog. Razgovarano je o načinu podrške koji OESS može pružiti u radu udruge 2021. godine.

Sastanku su prisustvovali šefica Misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavelec, šefica Odjela za ljudsku dimenziju Jasna Dobričik, pravni službenik OSCE-a Mladen Stojčić, a u ime Udruženja predsjednik Spasoje Kulaga sa suradnicima Asimom Parlićem i Markom Zelićem.

Tijekom sastanka članovi Udruge predstavili su trenutne aktivnosti i programe koje provode, a razgovarali su i o programima koje podržavaju drugi partneri s kojima Udruga surađuje, pozivajući se na suradnju s Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) i Zakladom Konrad Adenauer, koja se odnosi na rad sa mladima, ženama, žrtvama rata i drugim kategorijama.

Misija OSCE-a u BiH prepoznala je aktivnosti Udruge “Pravi požar” i podržala njen rad u proteklom razdoblju. Tijekom predstavljanja plana suradnje 2021. godine, veleposlanica Kavelec potvrdila je predanost Misije pružanju podrške Udruzi u narednoj godini, a dogovorene su aktivnosti koje će se provoditi i podržavati.

Predsjednik Udruge zahvalio se veleposlanici OSCE-a na doniranju opreme za provedbu aktivnosti Udruge, ali i svim članovima tima Misije koji su doprinijeli izvrsnoj suradnji u proteklom razdoblju.