Udruga “Pravipožar” iz Dervente organizirala je od 16. do 18. srpnja u Banji Vrućici kod Teslića evaluacijski seminar za ratne veterane, facilitatore/ke i sudionike/ce dijaloga KUVI.

Cilj seminara bio je analizirati trenutnu provedbu dijaloga Konstruktivna uporaba veteranskog iskustva (KUVI), vidjeti izazove s kojima se Udruga susreće tijekom dijaloga, ali i razmotriti prijedloge i preporuke za daljnje aktivnosti.

Pravi požar Teslić

Uz angažman predstavnika/ca Centra za ratne traume iz Novog Sada i oko 60 sudionika/ca seminara, sagledani su svi aspekti dosadašnjeg rada i usvojene preporuke za nastavak aktivnosti. Posebno je istaknuto i istaknuto da je ovaj model rada, između branitelja triju zaraćenih strana iz prethodnog rata, i mladih iz svih dijelova BiH jedinstven u cijelom svijetu i da se do sada, prema informacijama kojima raspolažemo, nigdje nije provodio sličan program.

Također je važno napomenuti da su mladi pozitivno ocijenili program i predložili povećanje broja radionica, kao i broja sudionika/ca u dijalozima. Publici je prikazan dokumentarni film “Testament jednom vremenu” o članovima Udruge.

Pravi požar u Tesliću

Udruga “Pravipožar” u suradnji s Centrom za ratne traume u narednom će razdoblju analizirati sve prijedloge i preporuke sa seminara kako bi dijalog u narednom razdoblju bio učinkovitiji i djelotvorniji.

Projekt se provodi uz podršku programa Inicijative za otpornost Bosne i Hercegovine (BHRI), koji provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku potporu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Aktivnosti Udruge možete pratiti na web stranici www.pravipozar.org.ba, kao i na Facebook i Instagram profilu.