Удружење „Правипожар“ одржало је прошле недјеље редовну сједницу Скупштине у сали хотела Бисер у Дервенти.

Сједницом је предсједавао Зоран Панић из Добоја, који је други мандат на челу Скупштине Удружења, а чланови Скупштине су ветерани рата из различитих градова из Босне и Херцеговине, стручне особе и други вањски сарадници са којима Удружење сарађује на реализацији пројеката.

Присутне чланове Скупштине поздравио је у име града Дервента Станиша Микеревић, шеф Одјељења за борачко инвалидску заштиту. Микеревић је у свом обраћању пожелио успјех у раду те нагласио добру сарадњу одјељења које он представља и руководства Удружења.

У радном дијелу засједања Скупштине члановима су представљени извјештаји о раду Удружења у 2020. години те планови у 2021. години. Сви извјештаји усвојени уз приједлоге који воде ка побољшању рада и активности Удружења са циљем испуњавања циљева Удружења дефинисаних Статутом.

Skupština Pravi požar 2

Спасоје Кулага, предсједник удружења „Правипожар“, истакао је да је у 2020. години реализован велики број активности упркос веома тешкој ситуацији која је повезана са пандемијом коронавируса. Поред испуњавања услова за рад, обезбијеђено је тридесет хигијенско-прехрамбених пакета који су подијељени особама са ампутацијом и другим лицима тежег материјалног стања у Дервенти. Одржаван је рад група за подршку и пружена психолошку помоћ члановима групе. Уз подршку донатора ИОМ-а одржане су радионице у 15 градова у БиХ, обезбијеђена је техничка опрема за рад Удружења уз подршку Мисије ОЕБС-а у БиХ, а настављена је сарадња са другим организацијама и институцијама у БиХ.

„Неке активности које смо планирали због пандемије нисмо успјели да реализујемо те оне остају да се реализују у овој години и дио су плана за 2021. годину. У 2021. години имамо велики број планираних активности за које смо обезбиједили донаторску подршку. Рад група за подршку људима са искуством рата, реализација програма рада са младима, радионице на тему траума и ПТСП за ветеране те радионице за жене су само неке активности које реализује наш тим тренутно састављен од 30 ветерана и 10 стручних особа које учествују у реализацији. Данашња сједница Скупштине показује да смо сви у протеклом периоду добро радили, а приједлози који су дошли током сједнице говоре нам да су сви чланови Скупштине одговорно приступили испуњавању својих обавеза и испуњавању циљева рада нашег Удружења“, казао је Кулага.