Удружење “Правипожар” из Дервенте је од 16. до 18. јула у Бањи Врућици код Теслића организовало евалуацијски семинар за ратне ветеране, фасцилитаторе/ке и учеснике/це КУВИ дијалога.

Циљ семинара је био да се анализира досадашња реализација дијалога Конструктивна употреба ветеранског искуства (КУВИ), сагледају изазови са којима се Удружење суочило током провођења дијалога, али и размотре приједлози и препоруке за наставак активности.

Pravi požar Teslić

Уз ангажман представника Центра за ратну трауму из Новог Сада и око 60 учесника/ца семинара, сагледани су сви аспекти досадашњег рада те су усвојене препоруке за наставак активности. Посебно је наглашено и истакнуто да је овај модел рада, између ратних ветерана три зараћене стране из претходног рата, и младих из свих дијелова БиХ јединствен у цијелом свијету те да се до сада, по информацијама са којима располажемо, нигдје није проводио сличан програм.

Такође је важно напоменути је да су млади позитивно оцијенили програм те предложили да се повећа број радионица, као и број учесника/ца који учествују у дијалозима. Присутнима је приказан и документарни филм “Тестамент једном времену” о члановима Удружења.

Pravi požar u Tesliću

Удружење “Правипожар” у сарадњи са Центром за ратну трауму ће у наредном периоду анализирати све приједлоге и препоруке са семинара како би провођење дијалога у наредном периоду било ефикасније и ефективније.

Пројекат се реализује захваљујући подршци програма Босниа анд Херзеговина Ресилиенце Инитиативе (БХРИ), који спроводи Међународна организација за миграције (ИОМ), уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД).

Активности Удружења можете пратити на wеб страници www.pravipozar.org.ba, као и на Фацебоок и Инстаграм профилу.