Радни састанак представника Удружења „Прави пожар“ и мисије ОЕБС у БиХ одржан је путем интернета средином новембра. Разговаралo сe о начину на који ОЕБС може да пружи подршку раду удружења у 2021. години.

Састанку су присуствовали шефица Мисије ОЕБС-а у БиХ Катхлеен Кавелец, шефица Одјела за људске димензије Јасна Добричик, правни савjетник ОЕБС-а Младен Стојчић, а у име Удружења предсједник Спасоје Кулага са сарадницима Асимoм Парлићeм и Марком Зелићeм.

Током састанка чланови Удружења представили су тренутне активности и програме које спроводе, а разговарали су и о програмима које подржавају други партнери са којима Удружење сарађује, позивајући се на сарадњу са Међународном организацијом за миграције (IOM) и Фондацијом Конрад Аденауер, у вези са радом са младима, женама, жртвама рата и другим категоријама.

Мисија ОЕБС-а у БиХ препознала је активности Удружења „Прави пожар“ и подржала његов рад у протеклом периоду. Током представљања плана сарадње 2021. године, амбасадорица Кавелец је потврдилa посвећеност Мисије подршци Удружењу у наредној години, а договорене су активности које ће бити спроведене и подржане.

Председник Удружења захвалио се амбасадорици ОЕБС-а на донирању опреме за спровођење активности Удружења, али и свим члановима тима Мисије који су доприниjели одличној сарадњи у протеклом периоду.